Τι Θες;

Όλα τα events στη Θεσσαλονίκη σε μία σελίδα

Μενού
Αγαπητοί χρήστες και χρήστισσες, πρόσφατα ο κόσμος (η Αμερική) ανακάλυψε με έκπληξή του ότι το Facebook μας παρακολουθούσε όλους (ποιος να το πίστευε), και την είπε στο Zuckerberg, ο οποίος έπρεπε να κάνει ότι δεν ήξερε τίποτα κι αυτός και τον έπιασε προ εκπλήξεως. Δυστυχώς, μία από τις κινήσεις του ήταν να κόψει προσωρινά την πρόσβαση στα Facebook events σε όλες τις εφαρμογές, και μαζί και στο TiThess (άσχετα που δε χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα). Ως εκ τούτου, δε μπορούν να προστεθούν νεα events στο TiThess μέχρι το Facebook να ξεκολλήσει και να ανοίξει ξανά την πρόσβαση. Ευχαριστούμε για τη γκατανόηση.

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής | Εκεί στης πόλης τα στενά

Event

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής | Εκεί στης πόλης τα στενά

"Εκεί στης πόλης τα στενά…"
Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη
Tετάρτες 14, 21 και 28 Μαρτίου 17:00-20:00
Το εργαστήριο Δημιουργικής γραφής "Εκεί στης πόλης τα στενά…" απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν συγγραφικό ενδιαφέρον, αγαπούν τη λογοτεχνία και ενδιαφέρονται για μυστικά από το εργαστήρι του συγγραφέα.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, θ’ αναλυθούν συγγραφικές τεχνικές μέσα από τη χρήση λογοτεχνικών ειδών, ενώ μέσα απ’ αυτές τις δράσεις θα διευκολυνθεί ο δρόμος προς τη φιλαναγνωσία.
Οι συμμετέχοντες θα «περπατήσουν» στους δρόμους της γραφής όπως περπατούν «εκεί στης πόλης τα στενά...». Η γραφή θα πάρει τη μυρωδιά από τα μπαχάρια της γειτονιάς του Μπενσουσάν Χαν και οι ήρωες θα ζωντανέψουν μέσα απ’ τα παραμύθια. Στίχοι θα ξεδιπλωθούν μέσα από τους μισογκρεμισμένους τοίχους των γειτονικών σπιτιών, ενώ ένας παράξενος ταξιδιώτης, επισκέπτης του πανδοχείου, μ’ αρώματα και υφάσματα από την Πόλη θα ενώσει τις δυο αρχόντισσες: τη «βασιλεύουσα» (Πόλη) και συμβασιλεύουσα (Θεσσαλονίκη) με τρόπο που μόνο ένας ταξιδιώτης του χρόνου μπορεί.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εργαστήριο γραφής όπου η γραφή κινητοποιείται αυτόματα μέσα από την αφύπνιση αίσθησης, αισθήματος, μνήμης και εντύπωσης.
Στόχος είναι η αυθόρμητη παραγωγή κειμένου, σε ένα κλίμα ζεστό φιλικό και παραγωγικό, με ακρόαση και έκφραση, με επικοινωνία και δημιουργία. Θεατρικά δρώμενα και θεματικοί περίπατοι θα δώσουν αφορμές για την ενεργοποίηση των αισθήσεων και για το ξεκίνημα του ταξιδιού της γραφής.
Συνοπτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Tετάρτη 14 Μαρτίου 17:00-20:00
«Με κανέλλες και μπαχάρια, μάγισσα πόλη, τη μνήμη μου κρατάς»
Συνταγές για ένα καλό γράψιμο, με σωστό μέτρημα, ζύγισμα των λέξεων και άρωμα κανέλλας. Τεχνικές γραφής.
Tετάρτη 21 Μαρτίου 17:00-20:00
«Κύριε Μπενσουσάν πες μου ποια είναι η αλήθεια και ποια τα παραμύθια;»
Ο πανδοχέας υποδέχεται τους επισκέπτες του και τους ξεναγεί στα άδυτα των παραμυθιών. Κάθε δωμάτιο του πανδοχείου και ΄μ’ ένα μυστικό για τους παραμυθάδες.
Tετάρτη 28 Μαρτίου 17:00-20:00
«Εκεί στις πόλης τα στενά κρύβεται η ποίηση..»
Μετά από έναν απρόβλεπτο περίπατο της πόλης τα στενά, οι ποιητές θα ξυπνήσουν και θ ανταλλάξουν στίχους με τους επισκέπτες του Πανδοχείου.
Γιατί εκεί στης πόλης τα στενά όλα μπορούν να συμβούν
Φορέας Διοργάνωσης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τόπος: Θεσσαλονίκη, Μπενσουσάν Χαν, Εδέσσης 6
Χρόνος: 14, 21 και 28 Μαρτίου 17:00-20:00
Απευθύνεται: Σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, σπουδαστές και σε όσους αγαπούν τη συγγραφή και τη δημιουργικότητα
Δίδακτρα: Κόστος κάθε συνάντηση 30€ & 20€ για φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας
Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής εδώ https://goo.gl/forms/1CoJEYsELRVHR4962
Πληροφορίες: 2103250341, [email protected]
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Εισηγήτρια: Ειρήνη Λαρδούτσου, Συνεργάτης Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγός, M.a Δημιουργική Γραφή, M.ed, Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Λεπτομέρειες