Τι Θες;

Όλα τα events στη Θεσσαλονίκη σε μία σελίδα

Μενού
Αγαπητοί χρήστες και χρήστισσες, πρόσφατα ο κόσμος (η Αμερική) ανακάλυψε με έκπληξή του ότι το Facebook μας παρακολουθούσε όλους (ποιος να το πίστευε), και την είπε στο Zuckerberg, ο οποίος έπρεπε να κάνει ότι δεν ήξερε τίποτα κι αυτός και τον έπιασε προ εκπλήξεως. Δυστυχώς, μία από τις κινήσεις του ήταν να κόψει προσωρινά την πρόσβαση στα Facebook events σε όλες τις εφαρμογές, και μαζί και στο TiThess (άσχετα που δε χρησιμοποιούμε προσωπικά δεδομένα). Ως εκ τούτου, δε μπορούν να προστεθούν νεα events στο TiThess μέχρι το Facebook να ξεκολλήσει και να ανοίξει ξανά την πρόσβαση. Ευχαριστούμε για τη γκατανόηση.

Η ιστορία του Β.Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα

Event

Η ιστορία του Β.Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΣΙΔΙ
Η ιστορία του Β.Μ. - ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα
Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 21.00
Με πρώτη ύλη τη μυθιστορηματική βιογραφία του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, ποιήματα, πολιτικά μανιφέστα και ερωτικές επιστολές πάλι του ίδιου, μια ομάδα 4 νέων ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δημιουργούν μια σκηνική σύνθεση ως κολάζ στιγμών της ζωής του και παρουσιάζουν για δεύτερη φορά στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στις 21.00, την θεατρική δράση «Η ιστορία του Β.Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα», η οποία ξεφεύγει από την αφήγηση της ζωής του και προσεγγίζει τα σημερινά δεδομένα.
O Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, γνωστός για την κίτρινη μπλούζα που συνήθιζε να φορά, ήταν ένας καλλιτέχνης που ήρθε σε ρήξη με τον παλιό κόσμο και πρότεινε τη δική του αντίληψη για την κοινωνία του μέλλοντος, τη δική του πίστη στο ιδανικό του νέου, όμορφου απ' όλες τις απόψεις, ανθρώπου. Ήταν ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι ορόσημο του σήμερα, ορόσημο για το πως τα πράγματα αλλάζουν, πως η Τέχνη μπορεί να γίνει το καύσιμο για την αναγέννηση μιας κοινωνίας από τις στάχτες της. Πως η Τέχνη μπορεί να προσηλωθεί στον Άνθρωπο, στις δυνατότητές του και στις αδυναμίες του, στην ανάγκη του για Έρωτα και Δημιουργία.
Μαθαίνοντας στιγμές της ζωής αυτής της προσωπικότητας διαμορφώνεται σιγά σιγά μια ιστορία ελπίδας και δημιουργικής χαράς, μια ιστορία στην οποία ο έρωτας είναι πολιτική πράξη, και η προσευχή δημιουργία. Είναι μία ιστορία που πρέπει απαραίτητα να ακουστεί στο σήμερα. Γι' αυτόν το άνθρωπο, τον Β.Μ., που εντέλει τον ξέρουμε όλοι μας.
Συντελεστές:
Σύλληψη - Ιδέα: Ελεάνα Τσίχλη - Γιώργος Νούσης
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Katerina Alexi, Fani Apostolidou, Νικος Μηλιας, γιωργος Νουσης (George Nousis)

Λεπτομέρειες

 14 Μαρτίου 18

 21:00